Vadászat

Hangácsi Vadásztársaság

A Nagykőrösi Hangács Vadásztársaság 7100ha-on gazdálkodik, ennek ¼- e erdő ¾ mezőgazdasági terület. Jellemzően apróvadas, de az apróvad létszáma csökkenő tendenciát mutat. Fácán kibocsájtással próbálunk javítani a kialakult helyzeten. Átmenő vadként megjelent a vaddisznó és a dám.

Őz állományunkra büszkék vagyunk. Évente 45 bak esik területünkön, melyből több mint 10% érmes.

A területünkön őzbak bérvadászati lehetőséggel várjuk kedves vendégeinket.

Taglétszám: 20 fő

Elérhetőség: 

Tel: +36-30-938-9232

Csókáserdei Vadásztársaság

A Nagykőrösi Csókáserdei Vadásztársaság 1996-ban jogelőd nélkül alakult földtulajdonosi alapon. A társaság vadászterülete többségében erdő és mezőgazdasági terület. Erdősült jellegéből adódóan nagyvadas terület, ahol a dámszarvas, vaddisznó és az őz jelenléte a meghatározó. Az apróvad élettere csekélyebb, de foltokban fácános és mezei nyulas területek fordulnak elő.

Évente puskavégre kerül 40-50 fantasztikus dámszarvas. A vadászat 60-80 vaddisznót ad, továbbá 180-090 őz kerül terítékre, melyek trófeás példányai között szép számmal akadnak érmes agancsok is. Az éves nagyvad terítékünk körülbelül felét értékesítjük bérvadásztatások keretében, amelyekre vadászjegy, illetve vadászati engedély birtokában mindenkit szeretettel várunk.

Elérhetőség:

e-mail: info@csokaserdo.hu

Kinizsi Vadásztársaság

Nagykőrös északi részén elterülő, mintegy 5559 hektár területen gazdálkodik társaságunk. A területre jellemző, hogy homokhátsági, tehát nagyrészt apróvadas, de az elmúlt években egyre inkább jelen van a vaddisznó és a dámszarvas is. Vadászati szempontból nagy jelentősége van az őznek és a fácánnak. Vadásztársaságunk több, mint 30 éve intenzív vadgazdálkodást folytat fácán és fogoly tekintetében. Az őzállomány – hála a következetes gazdálkodásnak – mind mennyiségben, mind minőségben kiváló. A vadászaton kívül elhivatottak vagyunk a természet és a természeti értékek megóvása iránt.

Taglétszám: 33 fő

Elérhetőség:

Tel: +36 70 318 5188

Nagykőrösi Nagyerdei Vadásztársaság és Természetvédelmi Egyesület

A Nagykőrösi Nagyerdei Vadásztársaság 1975-ben alakult. 1997-ben a vadásztársaság elveszítette a teljes területét. Csupán a központját és a legfontosabbnak mondható ingatlant tartották meg. Ez a Szarvas Kastély, ami napjainkban is a vadászház funkcióját tölti be, ahol a vendégvadászok étkezéséről is gondoskodunk. A vadásztársaság ekkor bérkilövő társasággá alakult, a régi területek egy részét sikerült visszabérelniük. A 2006-2016-os üzemtervi ciklus területkialakításai során visszanyerték a régi területek nagy részét, amit napjainkig is sikerült megtartani. A vadászterület mérete 4.348 ha, melyből a vadgazdálkodásra alkalmas terület 3.698 ha. A társaság a tagdíjból, a vadhúsból, a vadászkastélyból, és a trófeás vadak értékesítéséből, és egyéb bevételekből szerez jövedelmet. A fő bevételi forrásuk a vendégvadászok fogadásából származik. Kiadásaik között a bérleti díjak, a takarmány, a szakszemélyzet, a vadgazdálkodás, és a vadászkastély fenntartása szerepel.

A vadászterület kb. kétharmada erdőterület, a fennmaradó hányad nagyrészt mezőgazdasági művelés alatt áll. A tájat nagy kiterjedésű kultúrerdők/telepített erdők alkotják (nemesnyárasok, akácosok, erdei- és fekete fenyvesek) A mélyebb fekvésű, kedvezőbb, vizes területeken előfordulnak kocsányos tölgyesek. Az akácerdők kiváló táplálkozó-és búvóhelyet jelentenek a nagyvadak számára. A vadászterület minősége kedvez a vaddisznók számára, hisz komoly mennyiségű vadrejtő sűrű áll rendelkezésre. A területen megtalálható apróvadfajok közül említésre méltó számban van jelen a fácán és a mezei nyúl.

Taglétszám: 30 fő

Elérhetőség:

Tel: +36 30 349 2509

e-mail: nagyerdeivt@gmail.com