Tanuszoda építése ügyében egyeztetett Dr. Czira Szabolcs polgármester

A Nemzeti Sportközpontok internetes oldalán több már megvalósult tanuszoda fotója látható. Bízunk benne, hogy hamarosan a nagykőrösi is köztük lesz. Képünk illusztráció.

A nagykőrösi tanuszoda előkészítési fázisairól egyeztetett a héten Dr. Czira Szabolcs polgármester a Nemzeti Sportközpontok illetékeseivel. A telefonos megbeszélés egész évben használható, fedett, a Magyar Úszó Szövetség által javasolt műszaki tartalommal Nagykőrösön épülő tanuszoda előkészítése érdekében történt. Az egyeztetést a Kormány az Úszónemzet Programmal összehangolt, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program III. ütemében javasolt tanuszoda-fejlesztések előkészítéséhez szükséges intézkedésekről szóló 1662/2020. (X.15.) Kormány határozata alapozta meg. Fenti kormányhatározat teszi lehetővé, hogy a nagykőrösi tanuszoda beruházásának előkészítése megkezdődjön.

Dr. Czira Szabolcs lapunknak elmondta: Régi célunk megvalósítása kezdődhet el. Egy fedett tanuszoda, nagy szolgálatot tesz majd a városnak. Hálásak vagyunk a Kormánynak, hogy támogatja városunkban a beruházás megvalósítását.

Ha foglalni szeretne