Petőfi Klub alakult a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központban

Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulóját, kettő éven át tartó programsorozat fogja ünnepelni, aminek keretében országszerte Petőfi Klubok alakulnak a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében. Városunkban a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény kapta meg a felkérést a klub üzemeltetésére és az események megszervezésére.

A nagykőrösi Petőfi Klub megnyitására, a Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ közös rendezvényén került sor a Rácz József Galériában. A kiállítást Földi László, országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd a Petőfi Klub kapcsán egy ajándék könyvcsomagot adott át Juhász Nándornak, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény igazgatójának.

A kulturális központ előcsarnokában kialakításra került egy olvasósarok, amit nyitvatartási időben bárki ingyenesen igénybe vehet.  A Petőfi Klubos eseményekre a belépés ingyenes lesz, és az olvasási lehetőség mellett a jövőben széles programkínálattal (koncert, színházi előadás, könyvbemutató, kiállítás, vetítés) járul hozzá Nagykőrös kulturális sokszínűségéhez.

Ha foglalni szeretne