OSZTÁLYKIRÁNDULÁS NAGYKŐRÖSÖN!

Osztálykirándulás? Akkor irány Nagykőrös!

Az ország szívében Arany János városa sok szeretettel várja az általános és középiskolás osztályokat. A megújult Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény számos lehetőséget biztosít a minőségi idő eltöltésére. Korhű ruhába öltözött muzeológusok várnak mindenkit, akik interaktív tárlatvezetésen keresztül mutatják be a gyűjteményt. A költő legnagyobb hazai hagyatékát bemutató interaktív kiállítás mellett a város és környékének történetével ismerkedhettek meg, ezen kívül időszaki kiállítás, tudáslabirintus, showroom, és az izgalmakra vágyókat Arany János ihlette szabadulószoba várja.

Amennyiben alaposabban szeretnétek megismerni a múzeumot és Arany János hagyatékát, akkor erre lehetőségetek nyílik egy játékos feladatlap kitöltésével múzeumpedagógiai foglalkozás keretében. A kisebbek tavasztól őszig az udvaron található népi fajátékok kipróbálásával repülhetnek vissza dédapáik gyermekkorába.

A múzeum épületéből kilépve további Arany emlékekkel találkozhattok a városban. Fedezzétek fel ti is a kultúrturisztikai útvonalra felfűzött Arany-út állomásait a város különböző pontjain, mely a költő nagykőrösi tartózkodásának tizenhárom emlékhelyén kalauzol végig. Az élmény fokozása érdekében lovaskocsi bérlése ajánlott. Igény esetén délben megkóstolhatjátok Arany János kedvenc ételét a csirkepaprikást, a túrós csuszát vagy a marcza-fánkot.

Amennyiben vonattal érkeztek Nagykőrösre, a múzeumban történő pecsételés után a MÁV ingyenes utazást biztosít számotokra.

Programajánlatok:

  1. Délelőtt: Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény (tárlatvezetés, múzeumpedagógia, szabaduló szoba), délután: Pálfája Oktatóközpont (természeti nevelés).
  1. Délelőtt: Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény (tárlatvezetés, múzeumpedagógia, szabaduló szoba), délután: belvárosi séta (Arany emlékek felkeresése).

Szeretettel várunk benneteket Nagykőrösön, hogy a legnagyobb szókincsű magyar költő emlékeit és Európa legszebb és legvirágosabb belvárosát megismerhessétek.

A program időtartama: 8 óra

Bővebb információért, részletes programtervért és árajánlatért korosztály megjelölésével, az Osztálykirándulás élménycsomag foglalásával kapcsolatosan keresse a Nagykőrösi Turisztikai Pont bármelyik elérhetőségét:

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény
Telefon: 06-20/950-9560
Mail: muzeum@korosikultura.hu

Látogasson el hozzánk és mi segítünk megszervezni kirándulását!

Ezt az élménycsomagot a kirándulása előtt minimum 7 nappal tudja lefoglalni.

Egynapos programkínálatunk:

  1. Lépten- Nyomon Arany Kincsek nyomában

Interaktív tárlatvezetés a megújult Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjteményben korhű ruhákba öltözött muzeológusok közreműködésével.

  1. Lovas Taxizás Európa legszebb városközpontjában!

Nagykőrös 2018-ban megnyerte a Virágos Magyarország országos környezetszépítő versenyt, 2019-ben pedig az Entente Florale Europe nemzetközi versenyen Ezüst Minősítést és Elnöki Díjat vehetett át a városközpont megújításáért. Ezzel a nemzetközi szakma Európa legszebb, legvirágosabb városközpontjának választotta 2019-ben a nagykőrösit.

  1. Nagykőrös madártávlatból

Rendkívüli toronylátogatás Pest megye legmagasabb épületében, avagy a diákok megismerkedhetnek a Nagykőrösi Református Templommal és több mint 70 méter magasból szemlélhetik meg Nagykőröst.

Vegye fel a kapcsolatot Nagykőrösi Turisztikai Ponttal, melynek munkatársai megszervezik az egynapos felejthetetlen nagykőrösi osztálykirándulást!

Kedvező árakkal várjuk az érdeklődőket!

Árajánlat kérhető az muzeum@korosikultura.hu email címen keresztül.

Ha foglalni szeretne