OSZTÁLYKIRÁNDULÁS NAGYKŐRÖSÖN!

Osztálykirándulás? Akkor irány Nagykőrös!

Az ország szívében Arany János városa sok szeretettel várja az általános és középiskolás osztályokat. A megújult Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény számos lehetőséget biztosít a minőségi idő eltöltésére. Korhű ruhába öltözött muzeológusok várnak mindenkit, akik interaktív tárlatvezetésen keresztül mutatják be a gyűjteményt. A költő legnagyobb hazai hagyatékát bemutató interaktív kiállítás mellett a város és környékének történetével ismerkedhettek meg, ezen kívül időszaki kiállítás, tudáslabirintus, showroom, és az izgalmakra vágyókat Arany János ihlette szabadulószoba várja.

Amennyiben alaposabban szeretnétek megismerni a múzeumot és Arany János hagyatékát, akkor erre lehetőségetek nyílik egy játékos feladatlap kitöltésével múzeumpedagógiai foglalkozás keretében. A kisebbek tavasztól őszig az udvaron található népi fajátékok kipróbálásával repülhetnek vissza dédapáik gyermekkorába.

A múzeum épületéből kilépve további Arany emlékekkel találkozhattok a városban. Fedezzétek fel ti is a kultúrturisztikai útvonalra felfűzött Arany-út állomásait a város különböző pontjain, mely a költő nagykőrösi tartózkodásának  emlékhelyein kalauzol végig.

A MÁV ingyenes utazást biztosít a számotokra! Kérjétek a FOGADÓNYILATKOZATOT a muzeum@korosikultura.hu -email címen keresztül. A kitöltést követően a múzeum aláírja és visszaküldi nektek, majd az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőző 7 nappal korábban be kell jelentenetek a MÁV-START Zrt. területileg illetékes szolgáltatásértékesítőjénél. A szolgáltatásértékesítők elérhetőségei a MÁV-START Zrt. honlapján megtalálhatóak. Határidő után bejelentett igényt a vasúttársaság elutasítja!

 

Programajánlatok:

  1. Délelőtt: Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény (tárlatvezetés, múzeumpedagógia, szabaduló szoba), délután: Pálfája Oktatóközpont (természeti nevelés).
  1. Délelőtt: Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény (tárlatvezetés, múzeumpedagógia, szabaduló szoba), délután: belvárosi séta (Arany emlékek felkeresése).

Szeretettel várunk benneteket Nagykőrösön, hogy a legnagyobb szókincsű magyar költő emlékeit és Európa egyik legszebb és legvirágosabb belvárosát megismerhessétek.

A program időtartama: 8 óra

Bővebb információért, részletes programtervért és árajánlatért korosztály megjelölésével, az Osztálykirándulás élménycsomag foglalásával kapcsolatosan keresse a Nagykőrösi Turisztikai Pont bármelyik elérhetőségét:

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény

2750 Nagykőrös, Ceglédi út 19.
Telefon: 06-20/950-9560
Mail: muzeum@korosikultura.hu

Látogassatok el hozzánk és mi segítünk megszervezni a kirándulásotokat!

Ha foglalni szeretne