lépten-nyomon arany kincsek nagykőrösön!

Fedezze fel a XIX. század irodalmi élet emlékeit az Alföld szívében az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjteményben.

Nagykőrös város 650 éves városi fennállását ünnepelve 2018. október 2-án nyitotta meg kapuit a megújult nagykőrösi gyűjtemény, amely állandó kiállítással, valamint számtalan interaktív eszközzel várja a fiatalokat egy egész napos program keretében. A hozzánk érkezőket Arany János hologramja fogadja, majd a kiállítást megismerve bárki kipróbálhatja az interaktív ekét, a digitális növénytermesztőt, az óriáspuzzle-t, az érintőképernyős verskiegészítőt, a 360o-os térképnézegetőt, az „akkor és most” fotóbemutatót, a kivetített korabeli filmeket és visszaemlékezéseket, az Arany verssarkot, a digitális terepasztalt és vendégkönyvet, az óriás Walesi bárdok képregényt, a korhű ruhákkal kiegészített fotósarkot és megannyi XXI. századi eszközt, mely segíti a fiatalokat az informálódásban és Arany János életének és munkásságának jobb megismerésében! A tudáslabirintusunk során számtalan érdekességet tudhatnak meg a látogatóink egy érintéssel, még a showroom-ban Arany János balladáit egy ultramodern, a hagyományokat és a történelmet mégis ápoló köntösben fedezhetik fel! A bátor jelentkezők Arany János dolgozószobája ihlette szabadulószobába is beléphetnek, ahonnan csak a logikájukra hagyatkozva juthatnak ki!

Az állandó kiállításra épülve a Lépten-Nyomon Arany kincsek Nagykőrösön tárlatvezető segítségével minden látogató ajándékban részesül, ha helyesen tölti ki a vezetőben feltett, helyi és az Arany családra vonatkozó kérdéseinket!

A kiállításon audioguide (magyar, angol, német) is igényelhető, valamint a muzeológusok Arany János korabeli ruhát viselve szakszerű tárlatvezetésével nyerhetnek bepillantást a kiállítás kulisszatitkaiba.

Programkínálat:

  • kisfilmek megtekintése a 2019-ben az Entente Florale versenyen ezüst-díjjal, valamint elnöki különdíjjal jutalmazott Nagykőrösről,
  • az ország egyetlen irodalmi, Arany János dolgozószobája ihlette szabadulószoba kipróbálása,
  • Arany életútján című film megtekintése a multifunkcionális teremben,
  • múzeumpedagógiai foglalkozás keretében Arany házi vetélkedő a híres költő családjának hagyatékára építve,
  • időszaki kiállításaink megtekintése,
  • tudáslabirintus, showroom, látványraktár megtekintése és megismerése,
  • múzeumshop ajándékainak vásárlási lehetősége,
  • ingyenes WIFI használat,
  • digitális emlékkönyv használata és interaktív képeslap küldése e-mail címekre,
  • Népi Fajátszótér használata (májustól szeptemberig üzemel)

Időtartam: igény szerint

Bővebb információkért keresse a Nagykőrösi Turisztikai Pont bármelyik elérhetőségét:

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény
Telefon: 06-20/950-9560
Mail: muzeum@korosikultura.hu

Látogasson el hozzánk és mi segítünk megszervezni a felejthetetlen élményt!

Ha foglalni szeretne