ISMERJE MEG NAGYKŐRÖST!

Nagykőrösé lett Európa legszebb városközpontja 2019-ben!

Nagykőrös „Zöld város az ország szívében”. Büszkék vagyunk virágzó alföldi kisvárosunkra, ahová szeretnénk Önt is meghívni egy élményekkel teli felejthetetlen kirándulásra.

Nagykőrös 2018-ban megnyerte a Virágos Magyarország országos környezetszépítő versenyt, 2019-ben pedig az Entente Florale Europe nemzetközi versenyen Ezüst Minősítést és Elnöki Díjat vehetett át a városközpont megújításáért. Ezzel a nemzetközi szakma Európa legszebb, legvirágosabb városközpontjának választotta 2019-ben a nagykőrösit.

Az elmúlt években megújult a Szabadság – Deák – Széchenyi hármas központi térfüzér és a református templom is, melynek tornya 62,5 méter magas, ahonnan páratlan kilátás tárul a szemünk elé. Megújult a Cifrakert, 2017-ben adtuk át a teljesen átépített Hősök terét, ahol méltó emléket állítottunk Arany Jánosnak és családjának egy szoborkompozícióval. A tér megőrizte hangulatos pihenő park jellegét, az árnyékos fák alatt ivókút és csobogó került a térre.

2018-ban nyílt meg a kívül-belül teljesen megújult Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény. Az 1 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósult felújítás során az országban egyedülálló Arany János-gyűjtemény is állandó helyet kapott.

Töltsön el Ön is egy vagy több napot Nagykőrösön. Töltődjön fel élményekkel Arany János városában. Látogasson el hozzánk, és mi segítünk megszervezni kirándulását! Az élmények Önre várnak!

Bővebb információért, részletes programtervért és árajánlatért kapcsolatosan keresse a Nagykőrösi Turisztikai Pont bármelyik elérhetőségét:

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény

2750 Nagykőrös, Ceglédi út 19.
Telefon: 06-20/950-9560
Mail: muzeum@korosikultura.hu

Szerezzen új élményeket Nagykőrösön!

TISZTELT LÁTOGATÓ!

Szeretettel köszöntöm városunk turisztikai oldalán. Nagykőrös, az ország közepén virágzó zöld város, amely úgy került újra, egyre inkább a figyelem középpontjába, ahogy az emberek mindinkább ébredtek, ébrednek rá a valódi értékek fontosságára. A szeretteinkkel együtt átélt élmények, a közös megtapasztalások, ismeretekkel való gyarapodás, az együtt elért és megünnepelt sikerek olyan erőt adnak családjainknak, közösségeinknek, melyek nem csak örök emléket jelentenek, de formálnak is minket. Ezek az élmények elkísérnek, hatnak ránk, mozgatnak minket, támaszt, útbaigazítást adnak az élet legkülönbözőbb területeinek kihívásai során is.

„Az érték értéket vonz” – olvasható a Nagykőrösi Polgármesteri Hivatal előtt álló Hild János-díj
posztamensén. Olyan mondat ez, mely nem csak a városépítésre, de az ember, a család, a közösségek életére, dolgos napokra és kikapcsolódásra, megpihenésre, élmények keresésére is igaz.

Városunk épített öröksége, természeti értékei, rendezvényeink, a nagy gondossággal összeállított élményprogramok számos lehetőséget kínálnak a családok, a még fiatal, a még mindig fiatal és az újra fiatal baráti társaságok értékes időként eltöltött kikapcsolódásához, töltekezéséhez.

Nagykőrös, Arany János városa utcáit, tereit, épületeinek falait ma is áthatja a lelkület, mely egykor lehetővé tette, hogy a szabadságharc leverése után Arany János és családja biztonságos otthonra, tisztes megélhetésre találjon a településen. Így születtek meg – számos más kiemelkedő költemény mellett – a magyar irodalomban egyedülálló értéket képviselő nagykőrösi balladák. Ezen lelkület vezetett odáig, hogy Európa-szerte keressék a szorgos mezővárosi lakosok által termelt möggyet, miként nálunk az érett lédús, ízletes pirosból bordóba hajló, a fa csúcsán már-már fekete gyümölcsöt, a meggyet nevezik – ezen a több mint hétezer éve lakott területen – a mai napig. Ez a lelkület él ma is a nagykőrösiekben, ez várja és fogadja az ide érkező jó szándékú, kedves vendéget. Kívánom, zárják szívükbe értékeinket, kísérjék el életükben Önöket és szeretteiket a Nagykőrösön szerzett élmények, s térjenek hozzánk vissza újra.

Dr. Czira Szabolcs
polgármester