FAKULTATÍVAN VÁLASZTHATÓ, KOMBINÁLHATÓ ÉLMÉNYPROGRAMJAINK

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS NAGYKŐRÖSÖN!

LOVASKOCSIKÁZÁS A PÁLFÁJA ERDŐBEN 

SAFARI PARK

EGYEDI ORGONABEMUTATÓ NAGYKŐRÖSÖN!

NAGYKŐRÖS MADÁRTÁVLATBÓL!

SZABADULÓSZOBA

ARANY MENÜ ARANY VÁROSÁBAN!​​

ARANY – ÚT NAGYKŐRÖSÖN!

BELVÁROSI SÉTÁLÓFÜZET

IDEGENVEZETÉS​

SZERVEZZEN SAJÁT ÉLMÉNYPROGRAMOT!

LEGYEN SAJÁT MOZIJA!

LÉPTEN – NYOMON ARANY KINCSEK NAGYKŐRÖSÖN!

GYEREKZSÚR A GYERMEKEK VILÁGÁBAN!

ISMERI ÖN NAGYKŐRÖS JELFÁIT?

SZÜLETÉSNAP A HAGYOMÁNYŐRZŐ JÁTÉKBIRODALOMBAN

TANÖSVÉNY TÚRÁK A PUSZTAI TÖLGYESBEN!

HA GOMBASZEZON AKKOR GOMBATÚRA

MADÁRMEGFIGYELŐ TÚRA

Nagykőrösé lett Európa egyik legszebb városközpontja 2019-ben!

Nagykőrös „Zöld város az ország szívében”. Büszkék vagyunk virágzó alföldi kisvárosunkra, ahová szeretnénk Önt is meghívni egy élményekkel teli felejthetetlen kirándulásra.

Nagykőrös 2018-ban megnyerte a Virágos Magyarország országos környezetszépítő versenyt, 2019-ben pedig az Entente Florale Europe nemzetközi versenyen Ezüst Minősítést és Elnöki Díjat vehetett át a városközpont megújításáért. Ezzel a nemzetközi szakma Európa egyik legszebb, legvirágosabb városközpontjának választotta 2019-ben a nagykőrösit.

Az elmúlt években megújult a Szabadság – Deák – Széchenyi hármas központi térfüzér, és a Református Templom is, melynek tornya 69,5 méter magas, ahonnan páratlan kilátás tárul a szemünk elé. Megújult a Cifrakert, 2017-ben adtuk át a teljesen átépített Hősök terét, ahol méltó emléket állítottunk Arany Jánosnak és családjának egy szoborkompozícióval. A tér megőrizte hangulatos pihenő park jellegét, az árnyékos fák alatt ivókút és csobogó került a térre.

2018-ban nyílt meg a kívül-belül teljesen megújult Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény. Az 1 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósult felújítás során az országban egyedülálló Arany János-gyűjtemény is állandó helyet kapott.

2020. június 30-án a múzeum udvarán átadásra került egy új Népi Fajátszótér, amit 2021-ben tovább fejlesztettek és új logóval, Hagyományőrző Játékbirodalom néven született újjá. Immár negyvenféle játékkal várja a játszótér a nagykőrösi és környékbeli családokat. Hétvégenként rendszeresen különböző családi programok színesítik, mint például kézműves foglalkozás, bábelőadás és udavarszínház a múzeum és a játékbirodalom kínálatát.

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület által kiírt LátóPont Pályázatra beadott pályázata eredményes volt a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjteménynek, így a jövőben használhatják a Látópont címet. A kitüntetést az intézmény a múzeum udvarán található Népi Fajátszótér megvalósításával érdemelte ki.

2021-ben Kajla pecsételő pont lett az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény. Az ide ékező Kajla útlevél tulajdonosok a pecsét mellé ingyenes belépőjegyet kapnak a tárlatvezetésre.

A márka és identitásépítés, értékesítéstámogató marketingstratégia és program kategóriában a Nagykőrösi Turisztikai Pont 2021-ben VÁROSMARKETING GYÉMÁNT DÍJAT kapott.

Családbarát Múzeum 2021 elismerő címet kapott a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény, mely a családbarát múzeum kritériumrendszerének igazoltan megfelelt. A szakmai díjat dr. Körtvélyesi Attila, Nagykőrös alpolgármestere és Juhász Nándor intézményvezető vehette át dr. Beneda Attilától, családpolitikáért felelős helyettes államtitkártól és dr. Cseri Miklóstól, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatójától, Gödöllőn, 2021. szeptember 27-én, hétfőn.

A 2021. év Társadalmi Innovációja címet érdemelt ki a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény, a „Hagyományőrző Játékbirodalom” megvalósításáért. A címet azok kapják, akik „jelentős társadalmi innovációs teljesítményt értek el. 2021-ben Nagykőrös is megkapta ezt a szakmai elismerést, melyet Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter adott át Dr. Körtvélyesi Attilának, Nagykőrös város alpolgármesterének és Juhász Nándornak, a kulturális központ igazgatójának az Emberi Erőforrások Minisztériuma Tükörtermében, 2022. április 5-én, kedden.

Töltsön el Ön is egy, vagy több napot Nagykőrösön.

Töltődjön fel élményekkel Arany János városában. Látogasson el hozzánk és mi segítünk megszervezni kirándulását! Az élmények Önre várnak!

Az Ön személyes programszervezője:

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény
Telefon: 06-20/950-9560
E-Mail: muzeum@korosikultura.hu

Szerezzen új élményeket Nagykőrösön!