A város részére adományozott elismerések

– HILD Díj 2014 – Pályázat kiírója: Magyar Urbanisztikai Társaság – A HILD JÁNOS-DÍJ -jal az urbanisztika terén elért kimagasló teljesítményt elérőket díjazzák. A kiíró Hild Jánosról, az első budapesti városrendezési terv készítőjéről nevezte el a Hild János-díjat.

A Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyen „Magyarország legszebb főutcája díjat„ kapott Nagykőrös városa 2014-ben.
Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester az Önkormányzati Hírek újságnak elmondta:
  „Közel 300 település közül nyerte el Nagykőrös ezen országos díjat, melyet évente egyszer osztanak ki. Öröm számomra, hogy városunk már ilyen sok elismerést tudhat magáénak más-más területeken is. Újabb rangos kitüntetéssel gazdagodtunk, melyre Mi, Nagykőrösiek büszkék lehetünk. Nemcsak az itt lakók gyönyörködhetnek nap, mint nap a megújult főterünkben, hanem, bizony az ország más pontjairól is meglátták a szépségét, településünk értékeit.  Legyünk rá büszkék és mondjuk el minél több embernek, hogy milyen méltó elismerésben részesültünk, hiszen ez a díj közös érdekünk, közös sikerünk.„

– Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny különdíja – 2013. –  A verseny egyik szervezője a Nemzetgazdasági Minisztérium volt. Az 1994. óta töretlen sikerrel működő, országosan ismert mozgalom célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és nem utolsósorban bemutatása, népszerűsítése.

Kulturált Települési Környezet díj pályázat I. díját Nagykőrös Város Önkormányzatának ítélték 2010-ben, a pályázat tárgya az épített örökség védelme volt.  / Pályázat kiírója: Pest Megye Önkormányzata /
Cikk minderről:
http://epiteszforum.hu/pest-megye-epiteszeti-nivodija-es-kulturalt-telepules-dij-2010

– Köztérmegújítási Nívódíj2012. – Pályázat kiírója: Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület – A Nívódíjat az arra érdemesnek talált megújult közterek nyilvános pályázat keretében nyerhetik el. Célja többek között az igényesen megtervezett és megépített illetve magas színvonalon, értéknövelő módon rehabilitált, revitalizált terek, parkok, sétálóutcák és térfalaik megismerése, megismertetése.

– Arany Rózsa – díj 2012 – A versenyt öt minisztérium, három országgyűlési bizottság, Budapest önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt. és több civil szervezet együttesen írta ki. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban.

– LAMPL HUGÓ Díj 2015. – 2015. június 29-én avatták a nagykőrösi szennyvíztisztító telep Lampl Hugó emléktábláját. Az ünnepségen víziközműveket üzemeltető BÁCSVÍZ Zrt. meghívásának eleget téve Nagykőrös Város Önkormányzata, a Belügyminisztérium Vízgazdálkodási Főosztálya és a Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság is képviseltette magát. A híres vízépítő mérnökről elnevezett, a vízépítés Ybl-díjaként is emlegetett elismerést minden évben egy vízügyi létesítmény és annak tervezője kaphatja meg.

– Év Kórháza Díj ( 2006 és 2010 ) – A Nagykőrösi Városi Kórház a kiskórházak kategóriában érdemelte ki az első helyezést.

– Pest Megye biztonságos települése – 2007. – Kiíró: Pest Megye Önkormányzata – A Pest Megye Biztonságos Települése Cím elnyerésére azok a települések pályázhattak, amelyek vállalták, hogy a rendőrkapitányság és a lakosság összefogásával segítik a település közbiztonságának javítását.

– Családbarát Önkormányzat 2009. – A családbarát önkormányzatokra a Nagycsaládosok Országos Egyesületének helyi közösségei tesznek javaslatot, az elnökség ezek közül választja ki az adott év díjazottjait. Nagykőrös önkormányzata a családok támogatásáért kapott elismerést. A város évről évre egyre több programot igyekszik biztosítani a családoknak, ezek közül a városi gyereknap és a polgárrá fogadás eseménye emelkedik ki, támogatják a jó tanulmányi eredményeket elérő diákokat is.

– Idősbarát Önkormányzat – 2010. – Az „Idősbarát Önkormányzat Díjra” valamennyi helyi önkormányzat pályázhat, ha alapfeladatán túl példamutató kezdeményezéseket tett időskorú lakossága érdekében. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az Önkormányzati Minisztérium kiírására pályázott Nagykőrös 2010 -ben.

– Kerékpárosbarát település 2010. – Kiíró: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – A pályázat olyan településeket díjaz, amelyek rendezési tervében a kerékpározás feltételeinek fejlesztése kellő hangsúllyal szerepel, ahol a kerékpáros infrastruktúra kimagasló minőségű, és a szemléletformálást akár kampányokkal, oktatási programokkal is támogatják.

– Gondoskodó Város cím (DR. Card tábla) 2014. – Az Önkormányzati Egészségkártya Program keretén belül Nagykőrös városa 4 000 darab egészségkártya megrendelésével csatlakozott a Dr. Card Egészségkártya programhoz.


A „HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJ” Zöld városért kategóriája díját nyerte el Nagykőrös

Nagykőrös az egyike annak a négy önkormányzatnak, amely az idei évben átvehette a „Holnap városáért Díjat” Zöld városért” kategóriában. Díjátadójára 2016. január 21-én, Budapesten, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Dísztermében került sor. Az eseményt dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, Magyarország korábbi nemzeti erőforrás minisztere nyitotta meg. Cikk erről IDE kattintva


NAGYKŐRÖS NYERTE A VIRÁGOS MAGYARORSZÁG ORSZÁGOS KÖRNYEZETSZÉPÍTŐ VERSENY FŐDÍJÁT 2018-BAN!

Nagykőrösön került megrendezésre a Virágos Magyarország országos környezetszépítő verseny 25. jubileumi díjátadó gálája november 16-án, pénteken. Nagykőrös városa kategóriájában az első helyet, a fődíjat nyerte meg, Nagykőrös lett így az egyik legvirágosabb és legszebb magyar település 2018-ban. Dr. Czira Szabolcs polgármester a jövő évi Entente Florale Europe versenyen való részvételre szóló felkérő levelet is átvehette, így jövőre Nagykőrös is részt vehet a kiemelt jelentőségű nemzetközi versenyen. Ez hatalmas megtiszteltetés, hiszen a városban olyan jelentős várostörténelmi jelentőségű fejlődés valósult meg, hogy méltónak találták arra, hogy egy magas rangú nemzetközi szakmai zsűri is érkezzen jövőre Nagykőrösre.


Energiahatékony Önkormányzat díjban részesült Nagykőrös a Virtuális Erőmű program keretében 2019. márciusában


Nagykőrös Város Önkormányzata elnyerte a Tehetségbarát Önkormányzat elismerést is 2019. júniusában


Városmarketing Gyémánt Díjjal ismerték el az önkormányzat és az Önkormányzati Hírek Nagykőrös kommunikációs tevékenységét


Családbarát Önkormányzat díjban részesült városunk 2019. szeptemberében, melyet az Országházban vehettek át


NAGYKŐRÖS EZÜST MINŐSÍTÉST ÉS ELNÖKI DÍJAT VEHETETT ÁT A NEMZETKÖZI VIRÁGOS VERSENY DÍJKIOSZTÓ GÁLÁJÁN, HAUSBAN, AUSZTRIÁBAN!

Hatalmas sikert ért el 2019-ben városunk, az igaz városért tenni akaró összefogásnak köszönhetően Nagykőrös kapta meg a városközpont megújításért járó Elnöki Díjat, mely kiemelkedően magas szakmai elismerés és melyből évente csak egyet adnak ki. Ez azt jelenti, hogy Nagykőrösé Európa legszebb főtere 2019-ben a nemzetközi zsűri értékelése szerint. Együtt sikerült!


NAGYKŐRÖS KÉT KATEGÓRIÁBAN IS VÁROSMARKETING GYÉMÁNT DÍJAT VEHETETT ÁT 2020-BAN

2020-ban két pályázattal is kiérdemelte Nagykőrös városa a Magyar Marketing Szövetségtől a VÁROSMARKETING GYÉMÁNT DÍJAT. “Belső kommunikációs megoldások és tartalom” kategóriában lapunk, az Önkormányzati Hírek Nagykőrös a szakmai zsűri által színvonalasnak értékelt városmarketing tevékenységet végzett, így elnyerte a Városmarketing Gyémánt Díjat. A rendezvény-esemény kategóriában pedig a XXI. Nagykőrösi Arany Napok és Polgárrá Fogadás nyerte el a díjat.


KULTURÁLT TELEPÜLÉSI KÖRNYEZET DÍJ 2020.

“Szívvel-lélekkel, nagykőrösi lelkülettel” – a nagykőrösi városfejlesztést Kulturált Települési Környezet Díjjal ismerte el a szakma. Dr. Czira Szabolcs polgármester és Nagy Balázs alpolgármester, valamint dr. Nagy Lajos jegyző és Tényi András főépítész fogadta a Pest Megye Önkormányzatától érkezett küldöttséget, Szabóné Pányi Zsuzsannát, Pest megye főépítészét és Osskó Judit, okleveles építészmérnököt, Ybl-díjas, Príma Primissima Díjas építészt, akik átadták a Kulturált Települési Környezet Díj 2020-at Nagykőrös részére, melyet 10 év után ismét szeretett településünk nyerhetett el. Ez díj azt a városfejlesztést ismeri el, melyet a lokálpatrióta, értékteremtő közösség megvalósított az elmúlt időszakban. 

Ha foglalni szeretne